Op 21 en 22 november 2017 organiseren GeoBusiness Nederland, Geo-Informatie Nederland (GIN) en Sense BV de GeoBuzz 2017.

Lees het laatste nieuws over de GeoBuzz 2017:

Logo GeoBuzz 2017 

Het Programma DSO heeft in overleg met Nederland-ICT en GeoBusiness Nederland een datum gepland voor de de ICT-Markttoets DSO. De consultatie zal plaatsvinden op: 

dinsdag 7 november 2017 van 12.30 tot 17.30 in Utrecht

Deze markttoets richt zich op marktpartijen die gebruik gaan maken van het DSO voor het (door) ontwikkelen van producten en applicaties ten behoeve van de omgevingswet. 

Leden van GeoBusiness Nederland hebben een uitnodiging ontvangen op 11 oktober 2017 met daarin alle informatie.

Een mooie bijdrage van Ferry van den Oever van Saricon en interim voorzitter van de special interest group Geofysica en Grondradar (BOGG) van GeoBusiness Nederland in het internationale themanummer van de Geo-Info (4-2017).

Lees het hele artikel hier.

 

Marianne Linde is per 1 oktober 2017 afgetreden als bestuurslid van GeoBusiness Nederland. De reden hiervoor is dat zij per deze datum het lidbedrijf Geodan heeft verlaten en een nieuwe functie heeft aanvaard als Directeur Duurzame Stad bij de Gemeente Tilburg. 

Marianne Linde is sinds 1 januari 2016 actief geweest als bestuurslid. In deze korte periode heeft zij zich enorm ingezet voor de vereniging. Tijdens de bestuursvergadering van 28 september 2017 heeft zij afscheid genomen van het bestuur. 

De lidbedrijven Nazca IT Solutions, Antea Group en PSMS. hebben gezamenlijk het “WoW Portaal® uitgebreid met veiligheidsinformatie voor grondroerders en netbeheerders“.

Elke dag gaan er duizenden (storings-)monteurs en grondwerkers op pad. En er werken net zoveel engineers en werkvoorbereiders aan projecten die de ondergrond raken. Zorgvuldig graven staat daarom hoog op de agenda: overal waar de schop de grond ingaat, is onderzoek nodig. Wat zit er mogelijk in de grond en wat zijn de risico’s? Om dit snel en laagdrempelig inzichtelijk te maken hebben de partijen achter Bodem Digitaal Op de Kaart (Antea Group en Nazca IT Solutions) en PSMS (Public Space Management Services) de handen ineengeslagen en is het WoW Portaal® met de WoW Bodemtoets uitgebreid.

Lees het hele persbericht hier.