GeoBusiness Nederland op het Dataland Congres 2017

Datum15 juni 2017

Waar:   Spant! te Bussum

GeoBusiness Nederland presenteert zich met 9 lidbedrijven op het Dataland Congres. Ons motto is: “Samen aan de slag met de Omgevingswet”. 

Andes/LTCAntea Group, Esri, MapGear, Meten in Beelden, Nazca-I, Nedgraphics, PSMS en Ruimteschepper laten u zien hoe zij samen met u de implementatie van de omgevingswet tot een succes kunnen maken.

We staan nog maar aan het begin, maar toch wordt er al veel duidelijk over de impact die de omgevingswet heeft op de informatievoorziening binnen uw organisatie. Veel markpartijen hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in het opbouwen van kennis en ontwikkelen van dienstverlening en innovatieve software en tools die u hierbij gaan helpen. Dit willen de 9 bedrijven op 15 juni graag aan u laten zien en zij willen hierover met u in gesprek gaan. Voor ons staat hierbij co-creatie voorop.  Wij willen samen met u aan de slag, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de innovatieve slagkracht van het bedrijfsleven. 

 

Over het Dataland Congres:

DL1701 Congreslogo KLEIN rgbHet spel van de Omgevingswet wordt volop gespeeld en niet alleen door gemeenten. Ook de departementen, de provincies en waterschappen spelen mee, elk met eigen spelregels: een eigen taal, eigen belangen en eigen wensen. Rond de Omgevingswet is inmiddels een imposante structuur ontstaan, een keten van formele en ook informele samenwerkingsverbanden van organisaties die allemaal een ‘probleem’ hebben, maar ook meedenken en een rol (willen) hebben bij de organisatie en/of uitvoering van de Omgevingswet. De ketenstructuren worden complexer en de samenwerking wordt hectischer. Een goede samenwerking is echter een voorwaarde voor slagen.

Het congres speelt zich af op het speelveld van de 388 gemeenten. Samen gaan we het gesprek aan met de belangrijkste medespelers op ons speelveld – onze ketenpartners (waaronder GeoBusiness Nederland)  – over de keten die samenhangt met de gemeentelijke (geo-)informatiehuishouding voor de Omgevingswet:

  • Hoe zit het met de positie van de 388 gemeenten op het speelveld van de Omgevingswet?
  • De ketenpartners leggen hun kaarten op tafel: wat is hun grootste ‘probleem’ binnen de keten in het kader van de (geo-)informatie-infrastructuur van de Omgevingswet?
  • Hoe kunnen we in goed overleg deze ‘problemen’ in de keten aanpakken, zodat we ons samenspel kunnen verbeteren?