Image
09 december 2013

Het delen van kennis was één van de drijfveren om Ruimteschepper te starten. Kennis maakt de bundeling van zelfstandige geo-professionals tot een waardevol collectief waarin (veelal senior) professionals interessante geo-diensten leveren aan de markt. Kennis delen vormt hét fundament onder het initiatief.

Ruimteschepper Kenniskring:
Het delen van kennis was één van de drijfveren om Ruimteschepper te starten. Kennis delen is hét fundament onder het initiatief waarin zelfstandig opererende Geo-experts deelnemen. Kennis ingezet in concrete opdrachten, en via het Kenniscentrum in de vorm van workshops en publicaties. Actueel voorbeeld van zo’n publicatie is het handboek BGT 1.0 & IMGeo 2.1.
Maandelijks vinden geo-kennissessies plaats. Initieel gericht op de deelnemers maar met de introductie van de Ruimteschepper Kenniskring begin 2013 is de mogelijkheid gecreëerd voor iedere geo-geïnteresseerde hieraan deel te nemen. Inmiddels doen veel geo-bedrijven en steeds meer geo-eindgebruikers (als recent het Kadaster) hier actief aan mee. Opzet is simpel: interessant geo-thema bij boeiende organisatie omlijst met volop ruimte voor netwerken.


Geo-geïnteresseerden in Kennissessie met Geonovum

Ruimteschepper Kenniskring:
Het delen van kennis was één van de drijfveren om Ruimteschepper te starten. Kennis maakt de bundeling van zelfstandige geo-professionals tot een waardevol collectief waarin (veelal senior) professionals interessante geo-diensten leveren aan de markt. Kennis delen vormt hét fundament onder het initiatief. De kennis van de deelnemers wordt ingezet in concrete opdrachten, en via het Kenniscentrum door het aanbieden van workshops en publicaties. Actueel voorbeeld van zo’n publicatie is het boek BGT 1.0 & IMGeo 2.1, samengesteld door BGT-experts van Ruimteschepper.

Er wordt veel energie gestoken in het aanreiken van (geo)kennis. Vanaf dag 1 zijn veel sessies georganiseerd voor de deelnemers om kennis up-to-date te houden en te blijven groeien. Met de introductie van de Ruimteschepper Kenniskring begin 2013 is de mogelijkheid gecreëerd voor iedere geo-geïnteresseerde om deel te nemen aan deze kennissessies. Maandelijks vinden bijeenkomsten plaats. De circa 3 uur durende kennisuitwisseling bestaat voor 2/3 deel uit presentaties van geo-onderwerpen, en 1/3 uit interactie met elkaar om maximaal van elkaars ervaring en kennis te leren. Als omlijsting wordt ruime gelegenheid tot netwerken gecreëerd. Voorbeelden van sessies:
• interessante (actuele) thema’s bij boeiende eindgebruikers (Kadaster, Alliander, Politieacademie, Gemeente Nijmegen, TNO, Veiligheidsregio IJssellanden),
• mini-seminars rondom een specifiek onderwerp waar verschillende inleiders hun visie presenteren met een forum discussie (verwerven/bewerken geo-data, gis-gebruik binnen Utilities segment),
• geo-leveranciers die hun innovaties, oplossingen en visie presenteren (MUG ingenieursbureau, NedGraphics, CycloMedia en Hexagon).

Deelnemers zijn zelfstandige geo-professionals, inmiddels 15 geo-bedrijven, allen lid van GeoBusiness Nederland, en geo-eindgebruikers als het Kadaster, gemeenten, provincies en beheerders van infrastructuren. Recent heeft ook Geonovum zich aangesloten.

Deelname van een organisatie betekent dat per sessie een aantal medewerkers afgevaardigd kan worden. Daarbij kan per onderwerp of de setting gekeken worden voor wie dit het meest interessant is. Dat kunnen dus telkens anderen zijn, zowel vanuit het management, als inhoudelijke geo-experts. Een inmiddels door veel bedrijven beproefde werkwijze om hun deskundigen bij te laten blijven bij markt/ontwikkelingen/voorbeelden en om te netwerken.
Naar verwachting is dit ook interessant voor uw medewerkers die voeling met onderwerpen, gebruikers, toepassingen en trends willen of moeten houden voor hun eigen ontwikkeling en de inbreng in uw organisatie. Voor uzelf en/of collega's een laagdrempelige manier om middels het cherry-picking idee net die sessies bij te wonen die voor u interessant zijn.
De KennisKring is daarmee een vorm van permanente educatie en een netwerk abonnement ineen.  
    
 
Paul Padding van Geonovum in gesprek met deelnemers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Roodzand (06 2001 3365) of Douwe Blanksma (06 5516 5003), of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Zie ook www.ruimteschepper.nl